اخبار بین المللی, سلول درمانی, طب ترمیمی اخبار بین الملل
شماره: 20872
1394/12/23 - 11:28
رژیم های پرچربی با فعال کردن سلول های بنیادی مستعد توموری، سرطان را تحریک می کنند

مطالعات موشی ممکن است ارتباط بین چاقی و سرطان را در انسان توضیح دهد

به گزارش بنیان به نقل ازmedicalxpress، استفاده از رژیم های غذایی پرچربی نه تنها می تواند موجب افزایش وزن شود بلکه می تواند سلول های بنیادی موجود در روده را تحریک به ایجاد تومور کند.

محققین بعد از این که موش ها را با رژیم غذایی حاوی 60 درصد چربی تغذیه کردند، دریافتند که جوندگان دارای جمعیت خاصی از سلول های بنیادی روده ای مستعد سرطانی شدن و هم چنین سلول های شبه بنیادی هستند. این سلول ها به وسیله پروتئینی به نام PPAR-δ سوپر شارژ می شوند و این پروتئین می تواند در حضورت اسیدهای چرب در روده فعال شود. در روده، معمولا بسته های کوچکی از سلول های بنیادی وجود دارد که در جایگزینی پوشش روده نقش دارند. این سلول ها به دلیل این که دائما در حال تکثیر هستند، دچار موتاسیون هایی می شوند که سرطان را تحریک می کند. در موش های تغذیه شده با رژیم پرچرب، که چاق می شوند، این جمعیت کوچک سلول های بنیادی به طور غیر منتظره ای تکثیر می یابند و همان طور که گفته شد با تکثیر زیادی که انجام می دهند شانس موتاسیون و سرطان را افزایش می دهند. مطالعات آزمایشگاهی نشان می دهد اسیدهای چرب مربوط به رژیم پرچربی، میزان PPAR-δ را در سلول ها افزایش می دهد که این پروتئین نیز تغییرات ژنتیکی را در این سلول های بنیادی ایجاد می کند.

یافته های این مطالعه نشان می دهد که چرا اطلاعات اپیدیمولوژیک در انسان مکررا نشان می دهد که چاقی می تواند خطر ابتلا به سرطان(بویژه سرطان کولون) را افزایش دهد. هم چنین می تواند هدف جدیدی برای کاهش خطر سرطان ناشی از چاقی ارائه دهد.

پایان مطلب/

©2013 Royan Corporation. All Rights Reserved